• BS_31thegrove_S_18_a
  • BS_31thegrove_S_24
  • balmoral guest
  • BS_31thegrove_S_28
  • BS_31thegrove_S_16
  • BS_31thegrove_S_39
  • BS_31thegrove_S_36
  • BS_31thegrove_S_34
  • BS_31thegrove_S_49
  • BS_31thegrove_S_43_a
  • BS_31thegrove_S_42_a
  • BS_31thegrove_S_53_a
  • BS_31thegrove_S_06
  • balmoral main
  • BS_31thegrove_S_02_a
  • BS_31thegrove_S_15_a
  • 1
  • 2
  • 4
  • 3
  • balmoral residence

     

    balmoral

    2017

    alterations & additions

    a classic material palette compliments the clean lines of an existing residence with captivating views over Sydney heads.

    the site required a sensitive intervention to ensure consistency and continuity between old & new.

     

    The works centred around the reconfiguration of spaces to yield improved access to a new enlarged northern yard, upper floor deck interlinking reprogrammed sleeping areas to further take advantage of the idyllic setting and the improved function of the kitchen and bathrooms.

     

    Materials are simple and refined with crisp white rendered walls capped in robust zinc roofing, giving way to subtle timber accents and textured furnishing internally.

    The result is a minimal, classic home with clean lines directing ones gaze to the heads beyond.

     

    Crafted by: https://www.amcustombuilders.com

    Photography by: http://www.simonwhitbread.com.au