doers of stuff: we’re registered Architects focussed on bespoke outcomes
doers of stuff: we’re registered Architects focussed on bespoke outcomes

    the whyte house

    the whyte house Residential

    the whyte house

    gilliver residence

    gilliver residence interiors

    gilliver residence

    the doss house

    the doss house hospitality

    the doss house

    torquay house

    torquay house Residential

    torquay house

    waterford

    waterford Multi-Residential

    waterford

    macmasters beach house

    macmasters beach house Residential

    macmasters beach house

    john shaw close

    john shaw close Multi-Residential

    john shaw close

    Home

    a+h apartment

    a+h apartment interiors

    a+h apartment

    boogie mountain

    boogie mountain hospitality

    boogie mountain

    bespoke furniture interiors

    bayview hotel hospitality

    warriewood house interiors

    mona vale house interiors

    belmont bayview Residential

    rose bay residence

    rose bay residence Residential

    rose bay residence

    neutral bay joinery interiors

    balmoral residence

    balmoral residence Residential

    balmoral residence

    rainbow house

    rainbow house Residential

    rainbow house

    prostruct office & workshop commercial

    bayview residence Residential

    outcrop house Residential

    casa crisp

    casa crisp Residential

    casa crisp

    board house

    board house Residential

    board house

    19 gregory

    19 gregory Multi-Residential

    19 gregory

    b&s hq

    b&s hq commercial

    b&s hq

    frederickton village centre commercial

    the rook

    the rook hospitality

    the rook

    the winery

    the winery hospitality

    the winery

    buildcert head office commercial

    king st sydney

    king st sydney commercial

    king st sydney

    d+k house

    d+k house Residential

    d+k house

    tm house Residential

    t+d house

    t+d house Residential

    t+d house

    cafe marini

    cafe marini hospitality

    cafe marini

    clovelly residence Residential

    Wagstaffe house

    Wagstaffe house Residential

    Wagstaffe house

  • torquay house

    The Torquay House brief was unique, create a holiday house based around surfing, and able to accommodate anything from singles up to groups of 20.

    Inspired by a “kiwi batch”, outdoor activities are given priority and provide a centralised social hub.

    The site is part of a recently subdivided neighbourhood, and the unpredictability of the changing urban context encouraged us to look within the site. We began by carefully controlling the building aspect and outlook, to create an inwardly focused private oasis. We arranged the building blocks of “little house”, “big house”, and entertainment deck, to enclose a north facing courtyard, the social and environmental heart of the holiday home.

    We developed a subdued but naturally tactile material palette, to create a backdrop for the surf lifestyle, and highlight the geometric play of different building pods.

    The exterior combines black painted weatherboards walls, with a contrasting earthly coloured tile roof, and exposed natural timber details.
    The Living areas are composed of robust and honest finishes, with raw concrete block walls, a burnished concrete floor, and natural timber and copper detailing, reflecting the social atmosphere of the space.
    The transition to the more private areas upstairs is accompanied by a calmer material palette, encouraging the user to slow down and move quietly through a more tranquil setting. Subdued timber and concrete flooring, and a white plasterboard background with refined plywood detailing, creates a casual and relaxed atmosphere, allowing the user to unwind after a day at the beach.

    Landscaping plays an integral part in connecting the house to its natural setting, with both soft planting and hard surfaces selectively used to create nuanced interweaved outdoor spaces. A timber screen frames a densely planted private courtyard, containing an outdoor shower and surfboard quiver, to create an intimate and practical surf utilities area.

    “It’s amazing how the spaces work off each other , catering for different uses and moods across the day.”  – Owner

    project